• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo 27. decembra 2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju Novogodišnje čarolije po drugi put.

Na akciji je bilo nešto više od 30 planinara.

Vodič je bio: Mihajlo Lončar

Trasa je bila: Paragovo - Rovalja - Glavica - Vučji do - Pletena anta -Astal-Vilina vodica - Glavica - Paragovo

Prepešačeno je 13,2 km, sa 620 m uspona i isto toliko silaska.

Iznenadilo nas je predivno sunčano vreme na Fruškoj gori. Atmosfera je bila praznična a akcija lagana i interesantna. Sve u svemu predivno proveden dan.

 

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo 20. decembra 2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju iz serije Planinarske poslastice: Planinarska akcija iznenađenja na Fruškoj gori.


Na akciji je bilo 12 planinara. Zoran Prekogačić je stazu uglavnom preleteo (pretrčao) i stigao na cilj nekoliko sati pre grupe.


Vodič je bio: Milan Marković 

Trasa je bila: Paragovo-Rogalja-Pl.dom Glavica-Izvor Savina voda-Bunar Zanatlijski-Vidikovac Popradine-Kuračevac-Vilinavodica-Debeli hrast-Astal-TV toranj-Pivarov potok-Vučji do-Izvor pivarov-Crni čot-Veliki kusak-NOB spomenik-Info centar-Kraljeva stolica-Jegerova bašta-Oslovo bojište-Pl. dom Jugodent- Paragovo


Prepešačili smo i dve nove petlje FG maratona namenjenog ultramaratoncima.

Prepešačeno je 31,2 km, sa 1562 m uspona i isto toliko silaska.

Grupa je bila veoma brza u odnosu na standard novosadskih planinara: 
prosečna brzina pešačenja 4,7 km/h tokom uspona, 5km/h na ravnom i silasku i to na delimično veoma zahtevnom terenu.

 

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 13.12.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Stazom za dušu i telo po deveti put. Učesnika je bilo 12.

Vreme je bilo predivno, staza odlična, vesela atmosfera i dok se učesnici nisu umorili priče o razvoju planinarstva :) i trenutnom stanju stvari.

Vodiči su bili Mihajlo Lončar i Zoran Marković.

Prepešačeno je 19 km sa 1120 m uspona i priblizno toliko i spusta.

Obišli smo četiri vodopada od kojih je najlepši vodopad na Dobrom potoku a sa planinarske strane veoma interesantan put je bio do Gavranovog vodopada i kretanje potokom kada smo se približavali Oljinom vodopadu.

Prešli smo stazu: Beočin selo - oko Erdelja - Šakotinački vodopad -Tijevci - Kozje brdo - Žiljski vodopad - Žilja - Kurjačka anta - Ravni breg - vodopad na Dobrom potoku - Cerova kosa - Osovlje - Dobra voda - Gavranov vodopad - Oljin vodopad - Spasovi - Ravan -Ledna voda - Manastir Beočin - Restoran Beli čin

Grupa se veoma vešto kretala po izuzetno strmom i klizavom teneru i savladavala prepreke u koritu potoka koji je bio daleko od suvog. :)

U restoranu Beli čin smo lepo dočekani i pošto je u pitanju tradicionalna akcija društvo je sve učesnike koji su uspešno završili akciju i prešli celu stazu počastilo, svako je mogao da izabere kafu, čaj, vino, kuvano vino, pivo ili čorbicu o trošku društva. Dok nas je domaćin počastio odličnim domaćim kolačima.

 

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 29.11.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Nemarkiranim stazama Fruške Gore(zapadna i južna strana Ledinačkog jezera). Učesnika je bilo 38.

Vodič je bio Mihajlo Lončar.

 


Ne treba uvek birati lakši put! :)

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu  22.11.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Uživamo u  Fruškoj gori (Paragovo-Jugodent-Orlovo bojište-Jegerova bašta-Kraljeva stolica-blizu Orlovca-Zmajevac-Kamenar-Stari Ledinci). Učesnika je bilo 12.

Vodič je bio Stevan Papić.Po veoma lepom danu grupa je sa vodičem prešla stazu. Cela grupa je produžila akciju pa je posle izvora Zvečan pešačeno do Popovice. Akcija se završila na Popovici ulaskom u autobus sa polaskom u 15.55.

Svako ko nije došao na akciju je pogrešio! :)

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 46 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com