• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 13.12.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Stazom za dušu i telo po deveti put. Učesnika je bilo 12.

Vreme je bilo predivno, staza odlična, vesela atmosfera i dok se učesnici nisu umorili priče o razvoju planinarstva :) i trenutnom stanju stvari.

Vodiči su bili Mihajlo Lončar i Zoran Marković.

Prepešačeno je 19 km sa 1120 m uspona i priblizno toliko i spusta.

Obišli smo četiri vodopada od kojih je najlepši vodopad na Dobrom potoku a sa planinarske strane veoma interesantan put je bio do Gavranovog vodopada i kretanje potokom kada smo se približavali Oljinom vodopadu.

Prešli smo stazu: Beočin selo - oko Erdelja - Šakotinački vodopad -Tijevci - Kozje brdo - Žiljski vodopad - Žilja - Kurjačka anta - Ravni breg - vodopad na Dobrom potoku - Cerova kosa - Osovlje - Dobra voda - Gavranov vodopad - Oljin vodopad - Spasovi - Ravan -Ledna voda - Manastir Beočin - Restoran Beli čin

Grupa se veoma vešto kretala po izuzetno strmom i klizavom teneru i savladavala prepreke u koritu potoka koji je bio daleko od suvog. :)

U restoranu Beli čin smo lepo dočekani i pošto je u pitanju tradicionalna akcija društvo je sve učesnike koji su uspešno završili akciju i prešli celu stazu počastilo, svako je mogao da izabere kafu, čaj, vino, kuvano vino, pivo ili čorbicu o trošku društva. Dok nas je domaćin počastio odličnim domaćim kolačima.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 166 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com