• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ - Novi Sad je osnovano 1994. godine, sa ciljem da sačuva i unapredi prirodu i čovekovu okolinu, kao i da se članstvo u toj okolini održi u dobrom zdravlju, fizičkoj i psihičkoj kondiciji. Društvo broji oko 150 aktivnih članova i važi za jedno od aktivnijih i mlađih društava u Vojvodini i Srbiji.
Društvo u toku godine organizuje u proseku deset akcija masovnijeg putovanja u zemlji, jednu do dve akcije u inostranstvu, dvadesetak akcija sa učešćem do 10 učesnika, domaćin je Fruškogorske planinarske transferzale i Dana društva za prijatelje iz zemlje, bilo je suorganizator međunarodnog Planinarskog maratona na Fruškoj Gori zaklučno sa 2016. godinom, organizuje stalna pešačenja po Fruškoj Gori, redovno i ažurno čisti i markira planinarske staze po Fruškoj Gori i uzima učešće u različitim akcijama očuvanja čistoće grada i okoline.
Niz godina za redom naše Društvo je proglašeno za najbolje ili se nalazi u samom vrhu prema godišnjim listama Planinarsko smučarskog saveza Vojvodine u kategorijama Najaktivnije planinarsko društvo i Društvo sa najboljom organizaciojom. Takođe, članovi planinarskog društva Naftaš su nebrojeno puta zauzimali visoka mesta na navedenim listama Planinarsko smučarskog saveza Vojvodine u kategorijama za pojedince (juniore, seniorke, seniore, aplpiniste i organizatore). Planinarsko društvo Naftaš je bilo član PSV do 2018. godine.
 
Sastanci društva odrzavaju se sredom od 19 do 20h u prostorijama na Trgu galerija broj 4 po sledećem rasporedu:
- januar i februar, 2. i 4. srede u mesecu,
- mart - decembar,  2. srede u mesecu.
 
Na svim akcijama koje organizuje društvo učestvujete na sopstvenu odgovornost!

Planinarske akcije koje organizuje Planinarsko društvo Naftaš su isključivo namenjene članovima PD Naftaš i članovima planinarskih društava članica Planinarskog saveza Srbije. Internet prezentacija je namenjena informisanju članova društva i članova društava članica PSS.
 

Planinarske akcije organizuje planinarska sekcija Planinarskog društva Naftaš. Planinarska akcija jeste sportska aktivnost izražena kroz fizičke i umne aktivnosti koje imaju za cilj izražavanje ili poboljšanje fizičke spremnosti, duhovnog blagostanja i stvaranje društvenih odnosa. Učešće na planinarskoj akciji je besplatno.
Svako od učesnika akcije sam snosi svoje troškove prevoza, smeštaja i ishrane.

Planinarsko društvo Naftaš je sportsko društvo. Više informacija o registraciji društva možete saznati u registru udruženja iz oblasti sporta u odgovarajućem registru na internet prezentaciji Agencije za privredne registre na linku. Statut društva se može videti na internet prezentaciji APR-a na linku ili na kraju ovog teksta. Planinarske aktivnosti odvijaju se na otvorenim sportskim terenima, planinarskim stazama, član 146., Zakona o sportu. Planinarski domovi kao osnovni uslov obavljanje sportskih aktivnosti planinarstva na određenom području smatraju se sportskih objektima, član 150. Zakon o sportu ("Sl. glasnik RS", br. 24/2011 i 99/2011).

Planinarstvo je razvrstano u sport II kategorije a u skladu sa Pravilnikom o nacionalnoj kategorizaciji sportova ("Sl. glasnik RS", br. 25/2013).

 

 
Rad društva u 2014. godini pomogla je Naftna industrija Srbije. 

rtv

Zahvaljujemo se Radio Novom Sadu i Radio televiziji Vojvodine na promovisanju planinarstva i medijskom praćenju aktivnosti društva.

mup

Zahvaljujemo se Ministarstvu unutrašnjih poslova - Saobraćajnoj policiji u Novom Sadu za pomoć u organizaciji biciklističkih akcija.

Članovi društva sve poslove radi funkcionisanja društva obavljaju volonterski i bez naknade.
Planinarsko društvo Naftaš ne organizuje komercijalne i turističke izlete niti je dozvoljeno da se na organizaciji planinarskih akcija zarađuje.

 

Članarina za 2023. godinu sa osnovnim osiguranjem

1. Cena markice i kartice za 2023. godinu је 1200,00 din. sa osnovnim osiguranjem za odrasle
2. Cena učlanjenja (iz drugog društva) је: 1200,00 din. sa osnovnim osiguranjem za odrasle
3. Za decu, đake i studente cena je 1000,00 din. sa osnovnim osiguranjem

Članska kartica se dobija besplatno uz plaćenu članarinu.

Planinarski savez Srbije naplaćuje 800 dinara godišnje za svakog člana planinarskog društva, 100 dinara je obrazac članske kartice. Isti iznos PSS-u se plaća bez obzira da li član plaća punu cenu ili članarinu sa popustom.

 


Članovi rukovodstva Planinarskog društva NAFTAŠ Novi Sad su:

Zoran Marković - predsednik Društva (tel. 064/888-22-85)

Izvršni odbor

1. Zvonimir Kočiš - predsednik Izvršnog odbora (tel. 064/810-7074)
2. Dušan Tomić -  član Izvršnog odbora (tel. 064/217-07-06)
3. Jelena Ivkov - sekretar Izvršnog odbora (tel. 064/843-7161)
4. Nadežda Rackov - član Izvršnog odbora (tel. 064/244-06-80)
5.  Milan Marković - član Izvršnog odbora (tel. 064/842-3054)

Zamenici članova izvršnog odbora:

1. Zoran Šokić
2. Zdenka Došen
3. Boris Jarić
4. Slađana Brković Pepić

Nadzorni odbor:

1. Stevan Papić - predsednik
2. Jadranka Ivović - Stanišić
3. Dragoljub Gojkov


Članovi Suda časti:
1. Siniša Matejašev
2. Mihajlo Lončar
3. Đura Stijaković


PD Naftaš osim planinarskih akcija iz svog plana može organizovati planinarsku akciju na Fruškoj gori za potrebe planinarskih društava članova PSS i njihovih članova ili planinarskih društava članica UIAA sa iskusnim vodičima iz našeg planinarskog društva za najmanje 25 učesnika.  Organizacija akcije i vođenje je besplatno.  Potrebno je obezbediti prevoz za vodiče od/do Novog Sada ili od/do autobuske stanice prigradskog saobraćaja. 
Kontakt za organizovanje akcija van našeg godišnjeg plana elektronskom poštom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najmanje 30 dana pre željenog termina dolaska. Akcija će se realizovati u skladu sa mogućnostima i slobodnim vremenom vodiča PD Naftaš.

Za komercijalnu organizaciju aktivnosti u prirodi predlažemo da se obratite preduzeću EPIC ADVENTURE iz Novog Sada koje ove poslove odlično obavlja.


Sve dopise i priloge slati na adresu elektronske pošte:   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Osnovna dokumenta društva

Statut društva
Osnovni podaci društva
Registracija društva u APR-u
Pravilnik o organizovanju aktivnosti društva

 

Pozivamo Vas da budete članovi

Planinarskog društva Naštaš Novi Sad

"Rado primljen si u društvo znaj!"

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com