• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 20.02.2016. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Planinarske poslastice-Idemo na zapad.

Vodič je bio Milan Marković.

Čistač je bio Nenad Tošić

Na akciji je učestvovalo 15 planinara. Grupa je bila odlična. Išla je dobrim tempom iako je na pojedinim delovima staze bilo dosta blata ili je staza bila teže prohodna.

05032016grupna1
Foto: Daniel Sabo

Prepešačeno je 27,8 km sa 826 m uspona i isto toliko silaska.

20160305staza

Trasa: Lug-Kosarlija-izvor Kosarlija-Rašće-Komluš-Lišvar-Vilino brdo-Šugina ledina-Bik-Carina-Manastir Šišatovac-Manastir Sv. Petke-Petkovica-Petkovica-Rohalj baze-vodopad kod Starog Divoša-Biklav-Mandalina ćuprija-Jankov dol-Kratina-Ležimir-Štrkut-Lug.

Na akciju smo krenuli autobusom broj 84 za Lug, polazak u 5.40. Na pesacenje smo krenuli oko 7.15 kada je autobus stigao u Lug. Krenuli smo odmah uzbrdo, preko njiva i potoka pa posle toga preko livada karakteristicnih za ovaj kraj. Presli smo planiranu stazu i dodatno obisli Manastire Sisatovac i Petkovicu. Ne nekoliko mesta snabdeli smo se Sremušem. Na nekim delovima staze bilo je prilično blata ali su zato drugi delovi bili veoma lepi i pogodni za pešačenje.
Akciju smo završili nešto posle 15 časova. Sačekali autobus i vratili se za Novi Sad.

Fotografije možete pogledati ovde.

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 147 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com