• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo Naftaš je organizovalo višednevnu planinarsku akciju stazama Jastrepca od 25.-27. septembra 2015. godine.

Učesnika je bilo 48.

Vodiči su bili: Milan Marković, Zoran Marković i Milivoj Crnomarković

Smeštaj je obezbeđen u planinarskom domu "Žarko Žarić" na Jastrepcu. Dom je vlasništvo PSD Jastrebac iz Kruševca.

Domaćin grupe u domu je bio Jugoslav Rilak.

U subotu 26. septembra organizovane su dve planinarske akcije:

1. Grupu od 21 planinara su vodili Milan Marković i Zoran Marković stazom: Planinarski dom - Dobra voda - Mečije stene - Straćimir - Zmajevac - Živkov kladenac - Sokolov kamen - Planinarski dom

prepešačeno je 19,4 km sa 1256 m uspona i isto toliko silaska

2. Grupu od 27 planinara vodio je Milivoj Crnomarković stazom: Planinarski dom - Dobra voda - Mečije stene - Belijeva koliba -Planinarski dom

Vodič Milivoj Crnomarković je grupu vodio veoma atraktivnom stazom i tokom akcija je davao informacije o mestima koja se obilaze.

U nedelju organizovana je planinarska akcija stazom Planinarski dom - Sokolov kamen - Bela Stena - Planinarski dom

prepešačeno je 10 km sa 837 m uspona i isto toliko silaska po stalnoj umereno jakoj kiši

Pre povratka grupa je obišla Manastir Naupara, Spomen park "Slobodište" i arheološki park Lazarev grad.

Grupu je kroz Spomen park "Slobodište" i arheološki park "Lazarev grad" vodila Maja Danilović iz Turističke organizacije Kruševca.

Planinarsko društvo Naftaš se zahvaljuje svim učesnicima, planinarskim vodičima, domaćinu i turističkom vodiču što su omogućili da akcija bude bogata aktivnostima i veoma sadržajna.

Grupu je posebno oduševila vodič Maja Danilović prezentovanjem podataka o Kruševcu i spomenicima u njemu na veoma zanimljiv način.

Uslugu prevoza pružilo je preduzeće GTC - Generali transport kompani a na zadovoljstvo grupe autobus je vozio Ljubo Šolaja.

Realizaciju akcije je pomogao Grad Novi Sad kroz program Planinarenje van Fruške gore tako što je subvencionisao deo troškova prevoza.

Ostale troškove su snosili sami učesnici.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com