• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u nedelju 02.08.2015. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Nemarkiranim stazama Fruške Gore(Beočin selo - Crveni čot - izvor Kraljevac - Kalem - potok - Kraljevac - Jabuka - Beočin selo)


Na akciji je učestvovalo 28 planinara. :)

Vodič je bio Mihajlo Lončar.


Čistači na stazi su bile: Radmila Marković i Branka Mirković i svoj posao su obavljale izuzetno savesno i dobro.

Tačna statistika na osnovu kombinacije trekova Petra Bolozana i Milana Markovića: 
prepešačeno je 20 km sa 957 m uspona i isto toliko silaska.Meteorolozi su nas plašili pljuskovima i nevremenom u popodnevnim satima međutim naša procena je bila dobra i dan je bio sunčan sa povremenom prijatnim povetarcem i pomalo sparan.

Krenuli smo od okretnice u Beočin selu. U restoranu Beli čin zainteresovani planinari su se prijavili za obrok na kraju akcije. Kretali smo se planiranom stazom. Kod izvora Kraljevac smo primetili da se izrađuju novi izvori pored starog sa kaptažom za nekog korisnika.
Bilo bi lepo da se izvor obnovi tada se sačuva dosadašnji izgled jer betonska kocka koju su postavili iako je prakticna ne izgleda ni približno lepo kao stari izvor.Između Kalema i Kraljevca smo verovatno primetili i krivolovca sa puškom.

Staza je bila interesantna, dobro su je podneli i planinari koji su došli prvi put na Nemarkirane staze Fruške gore.Na kraju akcije smo sve osvežili u restoranu i dopunili baterije tako smo siti i zadovoljni dremali u autobusu do Novog Sada.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com