• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo 26. jula 2015. godine jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori.Na akciji je bilo 13 planinara. Svi su bili u spremni da uživaju na Fruškoj gori.

Trasa je bila: Beočin selo - Manastir Beočin - Opčište - Belo brdo - Kobila - Brankovac - Vađevine - Zmajevac - Ledinački crni čot - Jegerova bašta - Orlovo bojište - Jugodent - Paragovo


Prepešačeno je tačno 19,4 km, sa 764 m uspona i 735 m silaska.

Autobus je po planu kretao u 8.20 sa međumesne autobuske stanice. Planinari koji su otišli da ga sačekaju su bili ispraćeni pljuskom. Neki su do stanica stigli sa kabanicama a neki sa kišobranima. Po dolasku u Beočin selo dobili smo opet kišicu u trajanju od nekoliko minuta i to je bilo sve.

Hrabriji planinari su bili nagrađeni lepim danom sa temperaturom idealnom za planinarenje.

Ostatak dana je bio predivan. Posle visokih temperatura ove nedelje prijalo nam je blago zahlađenje. Na grebenu svo dok se nije pojavilo Sunce bilo je prilično sveže pa su oni zimogrožljivi morali da obuku jakne.

Primetili smo da se Ledinačko jezero puni, jer preduzeće koje eksploatiše kamen više ne uključuje pumpe za vodu koje ga prazne. Priliku je iskoristio i jedan pecaroš koji je boravio na jezeru pecajući.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 47 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com