• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 06.06.2015. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Lepršava Fruška gora.
Vodič je bio Milan Marković.


Na akciji je učestvovalo 12 planinara.


Po predivnom vremenu prešli smo jednu od lepših staza na Fruškoj gori. Na par prvih uspona bilo je sparno ali je ubrzo postalo veoma prijatno, šuma nas je štitila od Sunca a prijatan povetarac nas je rashlađivao. Grupa se zagrejala na usponu na Ledinački čot a posle je bilo lako. Prelazili smo potok nekoliko puta, kretali se potokom koji je potpuno izmenio izgled. Odmarali smo se na Lazinom viru i Penzionerskoj kafani u Vrdniku. Ugrejali smo se ponovo na usponu od Vrdnika ka grebenu. Dan je bio topao pa je i tempo bio prilagođen maksimalnom uživanju. Duže pauze na prijatnim mestima su tome posebno doprinele. 

Pet planinara se odvojilo i rešilo da se spusti do Ledinaca pa da se popne na Popovice i posle toga ode do Paragovo. Ostali su nastavili kao je bilo planirano.

Kraj akcije je zavrsen kao i u originalnom izvodjenju akcije, povremenim trcanjem da se ne propusti autobus. :) Ispod Orlovog bojista jedan planinar nije skrenuo ka domu vec nastavio pravo putem ka kolibi. I pored uzbudjenja i brige planinar se posle nekoliko minuta pojavio jer je stigao duzim putem do Paragova na zalost par minuta posto je autobus otisao.

Srecom se sve desilo na kraju u vikend naselju ali pokazuje koliko je vazno da se kolona ne prekida.
Prepešačeno je 20,8 km sa 806 m uspona i 830 m silaska.


Trasa: Stari Ledinci-Tavni potok-greben-Lazin vir-Vagon-Kućurina-greben-Kraljeva stolica-Popovica- Pl. dom Jugodent - Paragovo

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com