• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo 28. februara 2015. godine planinarsku akciju: Homoljske planine: Lukin kamen 515 m n.v., manastir Vitovnica, etno selo Bistrica, manastir Gornjak, izvor Čvarinac i Banja Ždrelo 


Vodič je bio: Milan Marković 

Pošačene su dve staze: Etno selo Bistrica - Crkva cara Konstantina i carice Jelene - Lukin kamen 515 m n.v. - Etno selo Bistrica i Manastir Gornjak - izvor Čvarinac - Manastir GornjakUspešno smo izveli uspon na Lukin kamen (515 m n.v.)

Prepešačeno je 11,3 km, sa 407 m uspona i isto toliko silaska.

Vreme je bilo lepo, toplo bez daška vetra. Nije bilo padavina, na stazi je retko bilo blatnjavo. Pogled sa Lukinog kamena je bio ograničen maglom.

Stanovnici ovog kraja bili su veoma srdačni i imali smo utisak da se raduju što su im u posetu došli planinari.

Obišli smo: 

- Pčelarsko domaćinstvo Petra Karadžića.
- Manastir Vitovnicu
- Etno selo Bistricu
- Crkvu cara Konstantina i carice Jelene
- Manastir Gornjak
- Izvor Čvarinac
- Banja Ždrelo

U pčelarskom domaćinstvu Petra Karadžića smo veoma lepo dočekani i sa mogućnošću da se snabdemo kvalitetnim pčelarskim proizvodima. Domaćin Petar Karadžić nas je dočekao kafom i rakijicom. Mogli smo degustirati njihove proizvode. Kao grupa dobili smo na poklon i med iz Kamenova pa je nasrećniji planinar kasnije isti dobio pošto je organizovana mini lutrija u minibusu.

U banji Ždrelo smo se zadržali tri sata tako da je bilo dovoljno vremena za uživanje u termalnoj vodi i Etno restoranu.

Kod izletišta Čvarinac, osim lepote prirode ostao je utisak velike količine smeća koje su ostavili izletnici i smeća koje je donela reka tokom visokog vodostaja.

Planinarska akcija sa 100% uživanja!

Galeriju slika koju možete videti na tabletima i mobilnim telefonima možete videti OVDE.

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 254 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com