• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ove godine održan je 19. zimski uspona na Trem u organizaciji PK Železničar iz Niša. Kao i svake godine izuzetno dobra organizacija i gostoprimljivost koja se pamti. GSS je isto tako bio na nivou zadatke i obezbeživao opasnije delove staze i pomagao planinarima.Prvog dana tj. na usponu na Trem bilo je 1180 učesnika a drugog dana na usponu na Mosor bilo je šest učesnika, dva vodiča i dva pripadnika GSS-a.Kratak opis Saše Rudeža:
Subota, dan je bio sunčan i prohladan, idealan za planinarenje. Od devojačkog groba do Trema (1810) duvao je jak vetar. Bez većih problema smo savladali uspon. Pri povratku je bilo manjih problema (kako za koga), jer se put u međuvremenu zaledio (potez od devojačkog groba do Viline vode). Nastradao je Ervinov štap i to je celokupna naša šteta. Bezbedno smo se spustili.

Sutradan smo penjali vrh Mosor. Nas četvoro ( Dragana Kojadinović, Tatiana Matić, Ervin Pašti i Saša Rudež) uz dva planinara iz Niša, dva vodiča, i dva momka iz GSS-a. Do vrha rominjala je sitna kišica. Kada smo dosli gore, sunce nas je obasjalo, i bilo je veoma prijatno.
Pri povratku u Donju Studenu (gde se nalazio štab - polazno mesto). Sačekali su nas ljubazni domaćini, i poželeli bezbedan povratak kuci.
Prvi dan, nakon akcije, u štabu-Donjoj Studeni, dobili smo zahvalnice, a ujedno smo i jeli pasulj.Posle večere, usledio je kulturno umetnički program.
Naseg člana Draganu Kojadinović je ponela atmosfera pa se u jednom trenutku priključila kolu.
Fotografije: Dobrivoje Nikolić, Boris Jarić, Saša Rudež, Ervin Pašti, Dragana Kojadinović i Tatiana Matić

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 81 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com