• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo 25. januara 2015. godine jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori: Zona dobrog raspoloženjaNa akciji je bilo 14 planinara. Imali smo i goste iz Subotice iz PK Spartak po drugi put. Izabeli 
i Darku nije bilo tesko da uhvate voz koji krece oko 6 sati iz Subotice i da se druze sa nama.

Vodič je bio: Milan Marković 

Trasa je bila: Bukovac - Srednji čot - Đinđoš - Spomenik Branku Radičeviću - Stražilovo (358 m n.v.) - Hajdučko brdo - Spomenik 3. četi Podunavskog odreda - Spomenik 4. četi Podunavskog odreda - Šumarska kuća V. Remeta - Manastir Velika Remeta - Manastir Grgeteg - Vilin kamen - Ignjatov hrast - Vučin vlak - Vučji do - Klupa Pivarova - Paragovo


Prepešačeno je 23,4 km, sa 940 m uspona i nesto manje silaska.

Vremenska prognoza je bila tacna. Bez padavina do popodneva. Prakticno bez daška vetra sve do grebena. Dan idealan za planinarenje.
Dva prethodna dana je padala kiša pa je na jednom delu staze bilo blata. Ovo nije smetalo ni planarima a ni maratoncima. 
Grupa je bila dobra i lepo se kretala po delimično klizavom i strmom terenu. Akcija je završena oko 16.10 u Paragovu. Nismo uspeli ni da se obučemo a autobus je stigao.

Obišlo nas je 5 maratonaca koji su znali gde treba da idu. Zatim nas je obišao maratonac koji je odrekao da učestvuje na maratonu ali smo ga ipak videli da trči tamo vamo tražeći stazu. Nadamo se da je stigao do Norceva. Obišle su nas i dve dame koje su bile uspešnije od prethodnog planinara u praćenju markacije.

Sve u svemu, veoma lepo proveden dan na Fruškoj gori u prirodi. Neki su se umorili manje a neki više ali su svi bili zadovoljni i odlično raspoloženi.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 233 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com