• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarski klub Vukan iz Požarevca je organizovao republičku planinarsku akciju u Pohode Homolju 04. oktobra 2014. godine.Odlično organizovana, verovatno i najbolja republička akcija ove godine. Možemo samo da pohvalimo i čestitamo organizatoru na odličnoj akciji.

Akcija je planinarima iz Novog Sada bila veoma interesantna, došao je veliki autobus PD Agronom iz Novog Sada, kombi PSD Poštar, kombi PD Naftaš i više automobila članova PSD Železničar. Ovo se odavno nije desilo. 

Akcija U pohode Homolju se organizuje svake druge godine i svaki put Planinarsko drustvo Vukan iz Požarevca izabere drugačiju stazu kako bi se planinari upoznali sa lepotama Homoljskog kraja.

Organizator je osmislio dvodnevni program tako da je deo planinara ostao da prenoći u domu kulture i da planinari i u subotu i u nedelju.

Na raspolaganju su bile tri staze dužina: 13,5 km, 17,5 km i 21,5 km tako da je svako mogao da odabere stazu prema želji i svojim mogućnostima.


Doček meštana sela Neresnica je bio veoma srdačan. Potrudili su se da pre otvaranja akcije i pre podele diploma obezbede kulturno umetnički program. Deca koja su igrala su izazvala poplavu oduševljenja. Učesnike su pozdravili planinari PK Vukak, predstavnici PSS, predstavnici opštine Kučevo, mesne zajednice Neresnica, osnovne škole itd...Naftaši su izabrali dužu stazu koja je kretala iz sela Neresnica, malo poznatog sela inače omiljenog letovališta Kralja Aleksanda. U selu i dalje postoji letnjikovac koji je u lošem stanju. Planira se početak obnove letnjikovca sledeće godine.


Na akciji je bilo šest Naftaša i svi su prešli dužu stazu. Prepešačili smo 20,5 km sa 958 m uspona i 858 m silaska.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 17 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com