• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u nedelju 03.08.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Nemarkiranim stazama Fruške Gore (Beočin selo-Libakovac-Dumbovac-Kobila-Brankovac-izvor potoka Dubočaš-hodamo pored Dubočaša levom stranom oko 50 minuta-lovačka kuća-Kosmatica-maratonskom stazom do Beočin sela). 

Vodič je bio Mihajlo Lončar. 

Prepešačeno je po veoma interesantnom terenu 17,9 km sa 820 m uspona i isto toliko silaska.

Staza kojom smo se kretali: Beočin selo-Alasovac-Libakovac-Dumbovac-Dumbovački vodopad-Kobila-Dugi čot-Dubočaš-Bučije-Posijavica-Kosmatica-Crvena krečana-Kozarski potok-Man. Beočin-Beočin selo.

Dan je bio veoma prijatan. U šumi je bilo prilično sparno jer je noć pre akcije pala obilna kiša na Fruškoj gori. Biljni svet je ove godine izuzetno bujan. Kupina ima u velikom broja a danas smo uživali u veoma ukusnim i slatkim kupinama koje se na sam dodir raspadaju. Otkrili smo kako izgledaju predeli kojima smo prošli mnogo puta. Negde više nema lepih širokih puteva kojima smo išli. Sada je to korito potoka koji je promenio tok. Staro korito potoka je pregradilo palo drvo a majska bujica je prokopala izuzetno veliko novo korito. Po završetku akcija odmarali smo se u Belom činu a neki su uživali u specijalitetima restorana.

Fotografije na telefonima ili tabletima mozete pogledati ovde

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 153 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com