• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Vodopad Lazin vir

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 26.07.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Lepršava Fruška gora.
Vodič je bio Milan Marković.

Opušteno u vagonu

Po predivnom vremenu prešli smo jednu od lepših staza na Fruškoj gori. Na par prvih uspona bilo je sparno ali je ubrzo postalo veoma prijatno, šuma nas je štitila od Sunca a prijatan povetarac nas je rashlađivao. Grupa se zagrejala na usponu na Ledinački čot a posle je bilo lako. Prelazili smo potok nekoliko puta, kretali se potokom koji je potpuno izmenio izgled. Oni koji su stazu prešli više puta, imali su utisak da su prvi put na istoj. Odmarali smo se na Lazinom viru, Vagonu u Vrdniku i pl. domu Jugodent (Orlovo gnezdo). Ugrejali smo se na usponu od Vrdnika ka grebenu ali se vecina osvezila na cesmi pre nego sto smo usli šumu. Dan je bio topao pa je i tempo bio prilagođen maksimalnom uživanju. Duže pauze na prijatnim mestima su tome posebno doprinele. Na kraju akcije se moglo videti da su svi veoma zadovoljni.

Prepešačeno je 20,8 km sa 879 m uspona i 903 m silaska.
Trasa: Stari Ledinci-Tavni potok-greben-Lazin vir-Vagon-Kućurina-greben-Kraljeva stolica-Popovica- Pl. dom Jugodent - Paragovo

 

 Ukoliko fotografije gledate sa mobilnog telefona ili tableta možete ih videti ovde.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 43 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com