• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 05.07.2014. godine jednodnevnu planinarsku akciju: Nemarkiranim stazama Fruške Gore (Stari Ledinci-Vaga-Iriški venac-Javorova gudura-Novoselski potok-pl. dom Jugodent-Popovica). 

Vodič je bio Mihajlo Lončar. 

Prepešačeno je po veoma interesantnom terenu 17 km sa 1169 m uspona i 1138 m silaska.Akcija je bila prava planinarska poslastica, staza kojom smo se kretali vecim delom nije obilažena od strane planinarskih društava najmanje 10 godina. Imali smo prilike da uživamo na prijatnoj temperaturi i uz još prijatniji povetarac u predivnim vidikovcima, mirisima poljskog cveća, mirisima četinarskih šuma, atraktivnim kamenitim potocima. Na žalost ne nekim delovima potoka videli smo velike količine otpada koje vozači automobila koji voze preko Iriškog venca bacaju kroz prozor a to smeće završava u potocima Fruške gore. Izbrojali smo devet automobilskih guma, jedan frižider, nebrojeno plastičnih flaša i kesica raznoraznih grickalica.

Uživali smo u lepom ambijentu ispred Informativnog centra i planinarskog doma Jugodent - Orlovo gnezdo. U šumi smo napravili nekoliko odmora i neki su se pitali što ne bi ostali duže. Na kraju akcije neki su se počastilim sokom a neki vinom i pivom.


Obišli smo Javorovu guduru i primetili velike javore po kojima je dobila ime, primećena su i stoletna stabla graba. Sve u svemu prava akcija za dušu i telo sa pravom merom za ovu julsku subotu.Priložene fotografije teško da mogu da prenesu delić atmosfere sa akcije i lepotu prirode u NP Fruška gora.

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 128 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com