• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dana 11.05.2013. god. održana je planinarska akcija PD Naftaš. Vodič je bio Milan Marković. Tokom akcije je prepešačeno 28,9 km sa 1482 m uspona i 1339 m silaska. Na akciji je učestvovalo 7 planinara (4 PD Naftaš, 2 PSD Poštar, 1 PSD Železničar).

Grupa se kretala planiranom stazom po sunčanom danu i veoma prijatnom temperaturom. Na akciju smo krenuli iz centra Čerevića i krenuli ka početnoj tačci žute markacije, kretali smo se žutom markacijom, posetili Nevenin vodopad, Crveni čot, Cincarske kaskade, Srneći potok i Srneći vodopad. Od Crvenog čota krenuli smo ka Manastiru Beočin transverzalnom stazom.

Malo posle 17 časova jedan planinar se povredio. Povreda se desila na nepristupačnom mestu i pozvana je GSS koja je intervenisala i evakuisala povređenog planinara. Hitna pomoć je povređenog planinara prevezla do urgentnog centra gde je po izvršenom pregledu i ukazivanju pomoći pušten kući.

 

 

Vodič se zahvaljuje na nesebičnoj pomoći Goranu Đuričiću iz PSD Poštar koji se odazvao pozivu za pomoć, Zoranu Prekogačiću učesniku akcije, radniku NP Fruška gora u rasadniku i pripadnicima GSS koji su veoma vešto evakuisali povređenog planinara. Za evakuaciju je bilo potrebno mnogo veštine, snage i izdržljivosti.

Više informacija na stranici Gorske službe spasavanja možete pročitati ovde.

Kompletan izveštaj možete pročitati ovde.

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 170 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com