• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 02.03.2013. godine planinarsku akciju na Fruškoj gori - Nemarkiranim stazama Fruške gore.Vodič je bio Mihajlo Lončar.  
Kretali smo se trasom: Paragovo - Slatine - Pivarov potok - Veliki Kusak - Part.put - TV toranj - Pletena Anta - Vučji do - Ugljara - Glavica - Paragovo.
U akciji je učestvovalo 20 planinara. Jedan planinar se nije spustio u dolinu Pivarovog poroka već je nastavio grebenom. Na partizanskom putu se deo planinara odvojio jer su želeli da pređu stazu dužu od desetak km koliko je bilo planirano. Posle kraćeg odmora kod TV tornja, grupu je čekalo iznenađenje. Vodič je poveo grupu u vučji do veoma interesantnom stazom. Na delu staze je bilo postavljeno i uže koje je koristio ko je želeo jer je staza bila izuzetno strma a bilo je veoma klizavo ispod lisca. Svi su se uspešno spustili i potom krenuli kretanje potokom. Nekoliko planinara je iskoristilo priliku i pokupilo je smeće u ovom kraju, što nije bilo teško jer je priroda nedirnuta i nije ga bilo mnogo.
Ukupno smo prepešačili 12,1 km, sa 595 m uspona i isto toliko silaska.
Akcija je bila prelepa i možemo da kažemo da su svi učesnici bili veoma zadovoljni.

Slike možete videti u nastavku:

.

.

 

 

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 143 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com