• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izveštaj sa akcije

U periodu 04-06  februara ove  2011 godine prisustvovao sam akciji ZIMSKI USPON NA MAGANIK.
Turu je organizovao Dragan Pavlović PD Kopaonik, vodič na terenu je bio Đuro Milošević.

Krenuli smo trećeg februara (u četvrtak) posle posla za Beograd, a odatle kombijem do Međurečja.

 

I Dan

U Međurečje stižemo u petak oko 5.oo h. Odatle krećemo ka kanjonu Mrtvice i selu Mrtvo Duboko, pa na uspon ka Maganiku i katunuma Poljana i Maganik. Taj dan smo prešli 16 km i 1400 m.n.v. po snegu i sa velikim rančevima.Dan je bio dosta naporan. Stižemo po mraku oko 18,30 h do katuna gde noćimo. Noć je dosta hladna zamrzavaju mi se vlažne cipele i nogavice pantalona .Cipele sam ujutro malo teže obuo, kamašne su bile zamrznute, pa sam i sa njima imao problema.

II Dan

Ustajemo u 6.00 h. doručak, priprema i polazak na uspon na vrh Maganika. Vreme prohladno,na suncu je dosta prijatno, čak i toplo prilikom napornog uspona. Na vrhu sunčano pruža se lep pogled. Međeđi vrh je visok 2138 m.n.v.  Idealno za fotografisanje.Uživamo u usponu i silasku.Taj dan smo prešli 8 km i 600 m.n.v.  Snega ima dosta, u više slojeva pa se ne upada mnogo. Naravno ponekad se propadne i do pojasa, kada se naiđe na mekši deo. Vraćamo se u katune u sumrak. Kuvamo supu , grejemo ručak, topimo sneg za piće.Ležemo oko 18.00 h.  Sutra ustajemo rano.

III Dan

Ustajemo u 3.00 h. doručak, pakovanje stvari, ranac je nadam se lakši bar za 2 kg. Danas se vraćamo sa Maganika.Tura ista kao prvi dan, 16km, 1400m.n.v.na našu sreću nizbrdo. Sneg je smrznut. Oko 9.00 h stižemo u Mrtvo Duboko.Tomislav Bulatović je krenuo u jutarnje poslove, kada sam mu rekao: "Dobro jutro", iznenadio se kad nas je video da silazimo odozgo. Nismo mogli da svratimo na kafu, žurimo da uđemo malo i u kanjon Mrtvice. Kombi nam polazi u 11.00 h  za Beograd. Puni smo utisaka i emocija, o tome ćemo kad stignemo  kući.


 


Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 130 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com