• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Сомбор- Пешачење поред Великог бачког канала, обилазак града и посета Фестивалу вина у Сомбору


ДАТУМ: 9. децембар 2023. једнодневна акција
МАРШУТА: Нови Сад – Сомбор – Нови Сад
ПРЕВОЗ: мини-бус
ВОДИЧИ: Давор Лазић (MB 922) и Сава Маринков
ПОЛАЗАК: Субота 9.12.2023. у 7:00 са паркинга у Подгоричкој улици иза пословне зграде НИС-а.
ПОВРАТАК: Субота 9.12.2023. у вечерњим часовима.
ИСХРАНА: Храна из ранца (могућ договор за ручак након образовања групе)
ТРОШКОВИ: 2.500 рсд. (аутобуски превоз, услуга туристичког водича, улазница/ конзумација за Ravangrad Wine Fest, путарине и орг. трошкови)
НЕОПХОДНА Планинарска примерена условима и терену.Понети храну и воду за пешачење.
ОПРЕМА: Обавезно понети планинарску књижицу са важећом маркицом за ову годину, личну карту и оверену здравствену књижицу.
ИНФОРМАЦИЈЕ: код водича Саве Маринкова (065 434 53 80)или Давора Лазића (064 205 42 11)
ПРИЈАВЕ: вибер или смс поруком (са именом, презименом, именом друштва и бр. планинарске картице) код водича Давора Лазића (064 205 42 11).
У северозападном делу питоме Бачке равнице, у Војводини, Србији, на површини од 1.178 km2, налази се град Сомбор са 15 сеоских насеља. Западне стране територије града Сомбора запљускују воде Дунава делећи је од Хрватске, на истоку је Телечка висораван, на северу се граничи са Мађарском, а на југу је отворена према унутрашњости Србије.
Сомбор, град богате културне баштине, чувар старе традиције и неговатељ раскошне историје у којем су многи уметници и поетичари нашли свој надалеко познат равничарски мир у коме су стварали своја најистакнутија дела.
Сомбор је надалеко познат по свом зеленилу, тачније по бођошима који су донесени из долине Мисисипија још 1903. године те са правом носи епитет најзеленијег града Европе. Не треба заборавити ни стари фијакер који и данас весело лута улицама града одржавајући традицију прошлог времена. (са странице Туристичке организације града Сомбора)
Све фотографије са интернет странице Туристичке организације града Сомбора https://www.visitsombor.org/
ПРОГРАМ: Субота 9. децембар:
Полазак у 7:00 са паркинга иза зграде НИС-а. Путовање до Сомбора. Полазак на пешачење уз Велики бачки канал. Пауза на обали канала. Пешачење до центра Сомбора. Обилазак града у пратњи туристичког водича. Ручак. Посета Фестивалу вина у Сомбору. Повратак у Нови Сад.
Стаза је прилагођена свима. Дужина око 13 km.

Напомена у складу са Законом о туризму:"За путовање није обезбеђена заштита у погледу гаранција путовања."

Sombor1

 

Sombor2

 

Sombor3

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 43 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com