• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 „ СУСРЕТ ПЛАНИНАРА НА КОПАОНИКУ“
од 02.06.- до 04.06.2023.

ДАТУМ: 2.-4. јун 2023.
МАРШРУТА: Нови Сад – Копаоник – Нови Сад
ПРЕВОЗ: велики туристички аутобус од 50 места
ВОДИЧИ: Стеван Гашпаровски, Зоран и Милан Марковић
ПОЛАЗАК: Петак 2. јун 2023. у 16:00 часова од зграде НИС-а, Подгоричка улица
ПОВРАТАК: Недеља 4.јун 2023. око 22 часова
ИСХРАНА: На бази два полупансиона, доручак вечера
СМЕШТАЈ: Одмаралиште београдских средњошколаца - „Машинац“ 2 ноћења, у четворокреветним собама са купатилом
https://www.ucenickicentar-bg.rs/odmaraliste-masinac-na-kopaoniku/
ТРОШКОВИ: 8.900 (аутобуски превоз, два полупансиона и организациони трошкови)
НЕОПХОДНА ОПРЕМА: Планинарска, прилагођена временским условима.
ПРИЈАВЕ: код Гашпаровски Стевана, 063/523-758 искључиво СМС-ом:
Пријава за Копаоник, име и презиме, број мобилног тел, и име пл. друштва
УПЛАТЕ: По пријави 3.900 на рачун, а 5.000 на лицу места.

ПРОГРАМ
1. дан - Петак 2. јун 2023.
Полазак у 16:00 часова код зграде НИС-а, из Подгоричке улице. Путовање са неопходним паузама. Долазак на Копаоник, смештај у одмаралиште Машинац.
2. дан - Субота 3. јун 2023.
Устајање у 7 сати. Oдлазак пешке у планинарски дом Копаоник, око 10-так минута. После доручка отватање акције „Сусрет планинара на Копаонику“. После тога одлазак по сопственом избору на неку од предложених пешачких тура, а спрам својих могућности. По повратку са пешачења заједнички ручак – пасуљ испред дома. Повратак у смештај, краћи одмор. После, одлазак у планинарски дом на заједничко дружење уз музику покрај логорске ватре.
3. дан - Недеља 4. јун 2023.
Устајање, одлазак у планинарски дом Копаоник на доручак. После доручка пешачење, на некој од предложених тура. По повратку са пешачења заједнички ручак у планинарском дому. Додела захвалница и диплома, затварање акције. Позак за Нови Сад око 16 часова. Долазак у Нови Сад око 22 часа.
Напомене: Обавезно понети планинарску књижицу са важећом маркицом за ову годину. У случају одустајања аконтација се не враћа.
Копаоник (познат и као Сребрна планина) је највећи планински масив у јужној Србији који се пружа од северозапада ка југоистоку дужином од око 75 км, досежући у средњем делу ширину од око 40 km. Један његов део је заштићена зона под именом национални парк Копаоник у оквиру кога постоји већи број заштићених природних целина, а на њему се налази и највећи скијашки центар у Србији. Његов највиши врх је Панчићев врх са 2017 m нмв. на коме се налази маузолеј чувеног српског природњака по коме је добио име, око кога се налази база војске Србије.
фото: https://hotelputnik.com/rs/naslovna/promo-paketi/best-available-rate.html
Ранији назив највишег врха био је Суво Рудиште, а потицао је од многобројних рудних жица које избијају око њега. Ово је био један од бројних топонима који указују на рудно богатство Копаоника. Цео масив је добио назив по великом рудном богатству које је на њему експлоатисано још од средњег века, а на његовом ширем простору је смештен читав низ културно-историјских споменика из периода од XII до XV века. Захваљујући развијеном туристичком центру са савременим хотелима и пратећим објектима, Копаоник представља једну од најпопуларнијих туристичких дестинација у Србији.

  

Kopaonik2023a

Kopaonik2023b

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 93 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com