• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

papindo

O Volujku, Najviši vrh Velika Vlasulja

Volujak je, kao i susedne planine Bioč, Vlasulja i Lebršnik, izvan su domašaja običnih planinara. Planinari koji nisu pohodili ove planine siromašniji su i prikraćeni za nenadmašne i jedinstvene ljepote. Zapostavili su jedno iskonsko carstvo... Kamo god smo bacili pogled — sve je nov doživljaj. Oči su nam već umorne od tih neizmjernih vidika. Zasićeni smo vidikom tolikih pejzaža. No to je sam trenutno. Volujače, ponovo ćemo ti doći u pohode. (Beširović: Pogled s Volujaka, str. 102,103). Lepo, neobično i nesvakidašnje opčine, zanesu do te mere da na kraju zamore, ali taj umor nije onaj pravi, i on je ovde drukčiji.

 

MARŠUTA: Novi Sad –Pakovraće-Užice, Kotroman- Višegrad- Papin do - Novi Sad
PREVOZ: Minibusom za 18 učesnika. Redosled sedenja je po redosledu uplate akontacije.
ORGANIZATOR: Zoran Marković i Milan Marković
POLAZAK: Petak: 19.08.2022. polazak u 14:00 od NIS a.d. iz Podgoričke najkasnije doći do 13.45.
HRANA: U sopstvenoj režiji može se i poručiti u Domu.

SMEŠTAJ: Planinarski dom u Papinom dolu. Višekrevetne sobe (2x12 i 1x6).
TROŠKOVI: Orijentaciono oko 6000,00 RSD i 25 Evra za 15 učesnika
Prijava uz akontaciju od 6000 dinara. Ostatak treba uplatiti do 1. avgusta.
U slučaju manjeg broja učesnika iznos troškova se može korigovati.
U troškove ulazi prevoz, troškovi vozačam,dva noćenja ishrana za vozača i org. troškovi, deo troškova će planinari sami platiti. Uplata na sastancima društva ili na tekući račun.
NEOPHODNA OPREMA: Planinarska , obavezno poneti ličnu kartu, planinarske cipele, kabanicu za kišu, naočare za sunce, kremu za zaštitu od sunca, gamašne, mali ranac za dnevnu šetnju, kačket ili šeširić za zaštitu od sunca, kremu za zaštitu od sunca, ručnu lampu, foto aparat i rezervne baterije).
PRIJAVE I UPLATE: Na sastancima Društva sredom popunjavanjem prijave kod vodiča :Zorana Markovića 064/888-2285 i Milana Marković, 064/842-3054,i do popune mesta.
U slučaju prijave elektronskom poštom na [email protected],rs potrebno je poslati: naziv akcije, ime i prezime, god. rodjenja, planinarsko drustvo, i broj planinarske knjizice. Preko Vibera dostaviti prednje i zadnje strane planinarske kartice.Preporučuje se prijava do 27. jula kako bi se mogao rezervisati smeštaj.

PROGRAM: Petak 19.08.2022.
14,00 polazak iz Novog Sada.
21,00 dolazak u Papin do, razmeštanje po sobama. Noćenje.
Subota: 20.08.2022.
celodnevna planinarska akcija
6,00 ustajanje
7,00 polazak na uspon planine Volujak, tokom dana izlazak na vrh Velika Vlasulja, Trnovački Durmitor, Trzivka i povratak u dom, noćenje
Staza je dužine 20 km, uspona uspona sa više od 1200 m n.v.
Nedelja: 21.08.2021.
5.30 ustajanje
6,30 polazak na uspon na Orlovac izlazak na vrh, povratak do doma, pakovanje i polazak za Novi Sad
Staza je dužine oko 12km, uspona 900 m n.v.
Akcija je pogodna za sve kategorije planinara. Planinari sa veoma dobrom kondicijom mogu penjati planirane vrhov, ostali mogu uživati u samostalnom pešačenju u okolini doma i učestvovati u samostalno usponu na Kuk.
POVRATAK: Polazak za Novi Sad. je u nedelju 21.08.2021. god. do 14:00 sa usputnim zadržavanjima.
Dolazak u Novi Sad se planira u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima.
NAPOMENA: Obavezno poneti planinarsku knjižicu sa važećom markicom za ovu godinu, ličnu kartu i overenu zdravstvenu knjižicu. 
NAPOMENA u vezi putnog zdravstvenog osiguranja: Svaki učesnik je u obavezi da za sebe obezbedi putno zdravstveno osiguranje sa doplatkom za dopunski rizik planinarenje u periodu od 19. do 21. avgusta 2022. godine. Preporučujemo DDOR, postoji mogućnost da se polisa kupi u poslovnici agenciji ili preko interneta na linku.
NAPOMENA u vezi prtljaga: Nije dozvoljen prtljag u vidu čvrstih i plastičnih kofera, nisu dozvoljeni ranci sa metalnom konstrukcijom, prtljag treba da bude smešten u meke torbe jer minibus ima ograničen prtljažni prostor. 

 Nije obezbeđeno osiguranje putovanja u skladu sa Zakonom o turizmu.

Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom PSS.

PRIDRUŽITE NAM SE !!!!
UŽIVAJMO U LEPOTAMA PRIRODE

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 89 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com