• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Стара планина водопади - Топли до
03.07.-05.07.2020. год.

Полазак: ПЕТАК, 03.07.2020. у 15.00 код локомотиве испред Железничке станице, окупљање учесника у 14:45
Превоз: Минибус (за 20 учесника)
Повратак: НЕДЕЉА, 05.07.2020. око 24:00 
Исхрана: Из ранца или у домаћинству Најде Јандрић у сопственој режији.
Смештај: Домаћинство Најде Јандрић и у сеоској кући Даца у комшилуку. У питању је сеоско домаћинство и то је најбољи смештај у селу Топли До. Врши се максимално попуњавање објеката. Већи део кревета су француски, један лежај се налази у кухињи за планинаре смештене у сеоској кући.
Неопходна
опрема:
Планинарске ципеле, планинарски штапови, лампа, кабаница и остала опрема за заштиту од сунца, кише, блата и ветра.

ОБАВЕЗНО понети лична документа, здравствену књижицу и планинарску књижицу са маркицом за текућу годину.
Трошкови: 4.500,00 динара за превоз за најмање 20 учесника и додатни трошак ноћења у сеоском домаћинству је 930 динара по ноћењу, па је укупан трошак 2х930=1860 динара
Дати трошкови су процењени, коначна цена биће утврђена по коначном обрачуну трошкова. Може доћи до корекције цене превоза уколико буде мањи број учесника.

Део трошкова ће планинари сами платити на терену. Друштво организује и уговара само превоз.

Пријава уз аконтацију од 6400 динара до 15.јуна. Аконтација покрива путне и смештајне трошкове и ангажованје локалних водича.

Планирано је и ангажованје локалних водича да нам помажу на стази.

Акција ће бити организована ако се до 15. јуна пријави довољан број за учешће на акцији. У супротном акција ће бити отказана.
Програм:
СУБОТА, 04.07.2020.:
Топли До - Чунгуљски водопад - Крмољски водопад - Топли до

Чунгуљски водопад (Чунгуљски скок) спада у најлепше водопаде Старе планине. Налази се у сливу Топлодолске реке, на Јаворској реци.  Висок је 45 метара. У широком атару села Топли До, последњег насеља у пиротском залеђу, од кога се даље улази у огромна старопланинска пространства, још увек недовољно позната, пространства која сваки пут изнедре неку тајну и изненаде сваког намерника.До водопада се долази путем од Топлог дола уз Јаворску реку. По преласку Студеничке реке, уређеном и добро обележеном стазом уз Јаворску реку стижемо до малог Чунгуљског водопада.Пут настављамо уз Чунгуљски поток и на надморској висини од 1150 м долазимо до великог Чунгуљског водопада. Мало испред Чунгуљског водопада је ушће Крмољског потока у Јаврорску реку. У повратку ћемо отићи уз Крмољски поток до доњег Крмољског водопада.

Дужина стазе око 22 км, висинска разлика око 400 метара.

НЕДЕЉА, 05.07.2020.:
Топли До - доњи Пиљски водопад - Топли до.

Дужина стазе око 12 км, висинска разлика око 400 метара.

Водичи задржавају право измене стазе у складу са ситуацијом на терену и могућностима групе. Ако група буде у могућности можда дође до промене стаза тако да обиђемо локације које нису поменуте.
Водичи: Золтан Фараго, 064/65-93-205 и Слађана Брковић Пепић 063/866-34-11

Пријаве и уплате: Пријава телефоном, смс поруком или на састанку друштва код водича уз плаћање аконтације и попуњавање пријаве код водича до попуне места.

Последњи рок за пријаву 15.06.2020. како би се на време потврдио резервисан смештај.

У случају одустајања потребно је пронаћи замену да би се аконтација могла вратити.

 

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 53 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com