• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Mučanj i Čemernica, Uvac
 12.-14.04.2019.god. 
(petak-nedelja)

  Planina Mučanj

Troškovi 3500 + 2000 dinara

MARŠRUTA: Novi Sad - Kušići - Ursule -  Novi Sad 
PREVOZ: Autobusom za 20 ili 30 učesnika. Redosled sedenja je po redosledu uplate akontacije.
VODIČI: Stevan Muškinja i Milan Marković
POLAZAK: Petak:  12.04.2019. polazak u 15:30 od Lokomotive kod Železničke stanice, najkasnije doći do 15.15.
HRANA: U sopstvenoj režiji ili restoranu po želji.
  
SMEŠTAJ:
 Vila Angelina. Na raspolaganju su dvokrevetne i trokrevetne sobe   sa kupatilom. Nije moguće biranje soba i tip ležaja. Smeštaj ima veći broj francuskih ležaja.
TROŠKOVI: oko 5500 dinara za prevoz i smestaj za minimalno 20 učesnika.

oko 5000 dinara za prevoz i smestaj za minimalno 30 učesnika.

Prijava uz akontaciju od 5500 dinara.

U slučaju manjeg broja učesnika cena se može korigovati.

U troškove ulazi prevoz i dva noćenja, deo troškova će planinari sami platiti. Troškovi su procenjeni na osnovu cene noćenja od 1000 po osobi po noći. Uplata na sastancima društva ili na tekući račun.
Planinarsko društvo organizuje samo prevoz za ovu akciju.
NEOPHODNA OPREMA: Planinarska , obavezno poneti  ličnu kartu, planinarske cipele, kabanicu za kišu, naočare za sunce, kremu za zaštitu od sunca, gamašne, mali ranac za dnevnu šetnju, kačket ili šeširić za zaštitu od sunca, kremu za zaštitu od sunca, ručnu lampu, foto aparat i rezervne baterije).
PRIJAVE I UPLATE: Na sastancima Društva sredom popunjavanjem prijave kod vodiča : Milan Marković, 064/842-3054, do popune mesta.
Vodič na terenu: Stevan Muškinja.

U slučaju prijave SMS porukom potrebno je poslati: naziv akcije, ime i prezime, god. rodjenja, planinarsko drustvo, i broj planinarske knjizice.

Preporučuje se prijava do 10. marta kako bi se mogao rezervisati smeštaj.
PROGRAM:

Petak 12.04.2019. 
15,00 polazak iz Novog Sada.
22,30 po dolasku u vilu "Angelina", razmeštanje po sobama. Noćenje.

Subota: 13.04.2019.
Uspon na Mučanj
Selo Kušići (1000mnv) - Maskovačka reka 750mnv - Maskovačka kosa - Viljevo kolo 1096m - Crna stena 1212mnv - Opaljena stena - Jerinin grad 1534mnv
Vodič: Stevan Muškinja
Dužina staze: 26 km.   Uspon: oko 900 m

alternativna staza:
Uspon na Veliki vrh sa obilaskom najlepšeg vidikovca na meandre Uvca
Planina Javor: Ursule - Papići - Veliki Vrh - Tahirovići - vidikovac Molitva - Totići
Vodič: Milan Marković
Dužina staze: 19 km.   Uspon: oko 600 m

Nedelja: 14.04.2019.
Uspon na ČEMERNICU
Selo Kušići - Šanac - Zečko polje - Krpeljivi vrh 1446m 
Vodič: Stevan Muškinja
Dužina staze: 16 km  Uspon: oko 550m

Akcija je pogodna za sve kategorije planinara koji imaju odgovarajuću kondiciju.

POVRATAK: Polazak za  Novi Sad. je do 16:00 sa usputnim zadržavanjima. 
Dolazak u Novi Sad se planira oko 24:00.  
NAPOMENA: Obavezno poneti  planinarsku knjižicu sa važećom markicom za ovu godinu, ličnu kartu i overenu zdravstvenu knjižicu.
Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost u skladu sa pravilnikom PSS.

PRIDRUŽITE NAM SE !!!! 
UŽIVAJMO U LEPOTAMA PRIRODE


Pogled na meandre Uvca sa vidikovca Molitva
 
Mučanj je planina u jugozapadnom delu Srbije, koja se prostire istočno od planine Murtenice, severno od planine Javor i zapadno od grada Ivanjice. Planina se nalazi u blizini sela Katići. Najviša tačka planine je vrh Jerinin grad sa nadmorskom visinom od 1534 metra. Mučanj je prepoznatljiv po svom kraškom reljefu i stenama od kojih se sastoji Jerinin grad, a uočljiv je sa magistralnog puta koji prolazi ispod same planine. U bogastvu kraških oblika reljefa ističu se pećine.

Specijаlni rezervаt prirode Uvаc je rezervаt prirode I kаtegorije koji se nаlаzi nа području jugozаpаdne Srbije. Zаhvаtа površinu od 7.453 hektаrа i obuhvаtа delove teritorijа opštinа Novа Vаroš i Sjenicа. Pod zаštitom je držаve od 1971. godine kаo prirodno dobro od izuzetnog znаčаjа. Predsаtvljа jedinstvenu morfološku celinu Stаrovlаške visije, kojа je predstаvljenа kаnjonskom dolinom reke Uvаc. Onа je useklа uklještene meаndre relаtivnih visinа i do sto metаrа. Rezervаt se prostire između dve plаnine – Zlаtаrа nа jugozаpаdu i Jаvorа nа severoistoku. U reljefu dominirаju krаški oblici koji su predstаvljeni brojnim vrtаčаmа, uvаlаmа, jаmаmа i pećinаmа. Nаjpoznаtiji je Ušаčki pećinski sistem, sа 6.185 metаrа dugim kаnаlimа.

Jаvor je plаninа u jugozаpаdnoj Srbiji. Nаlаzi se nа putu Ivаnjicа — Sjenicа, nа tromeđi između opštinа Novа Vаroš, Ivаnjicа i Sjenicа. Nаjvišа tаčkа plаnine Jаvor je Vаsilin vrh sа 1.519 metаrа nаdmorske visine. U podnožju plаnine Jаvor se nаlаzi rekа Uvаc.

Seosko-turističko domaćinstvo Stojadina Vidakovića iz Kušića počelo je da se bavi turizmom 2002. godine. Maja 2007. godine završen je objekat „Vila Angelina“, čije su sobe razvrstane u prvu kategoriju (4 zvezdice).

Na našem imanju je dvorište u kome se nalaze porodična kuća,  „Vila Angelina“, kao i objekat star 200 godina u kojoj je stara porodična kafana „Mali odmor“. U dvorištu iza kuće je planinska livada i šuma sa izvorom pitke vode. Naša misija je da nastavimo porodičnu tradiciju ugostiteljstva staru preko 100 godina.

Kušići se nalaze na 25 km od Ivanjice prema Sjenici na obroncima planine Javor na 1000 metara nadmorske visine. Nalazimo se u centru sela preko puta hotela "Javor".

Ono što najviše očara turiste na Kušićima je širina i lepota pejzaža koji se pružaju šetajući stazama i seoskim putevima. Okružuju nas planine Mučanj, Golija i Čemernica.

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 77 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com