• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Врхови Проклетија
Волушница, Талијанка, Попадија и Виситор
24.-27.08.2017. године
 Одржавање акције помаже Град Нови Сад и Градска управа за спорт
и омладину кроз програм Планинарење ван Фрушке горе

spisak učesnika je zaključen zbog procedura vezanih za putovanje u inostranstvo
gradnovisad
417111Виситор

 
 
ДАТУМ: 24.-27.08.2017.
МАРШУТА: Нови Сад- Краљево-Нови Пазар-Беране-Гусиње-Пепиће-Али Пашини извори-Нови Сад
РЕВОЗ: минибус 
од пртљага носити неопходне и потребне ствари, није дозвољено ношење пластичних и крутих торби и кофера, препорука је користити планинарске ранчеве или мекане торбе због ограниченог пртљажног простора.
ВОДИЧИ: Милан Марковић, Миклош Пот
ПОЛАЗАК: Четвртак 24.08.2017. у 20.00 од Зграде НИС-а. Потребно је доћи најкасније до 19.45 часова.
ПОВРАТАК: Недеља 27.08.2017. око 24.00 часа..
ХРАНА: У сопственој режији.
СМЕШТАЈ: У планинарском дому Бранко Котлајић, уколико га резервишемо на време. Планинарски дом нема купатило нити тоалет. Првих 20 пријављених спавају у заједничкој спаваоници на креветима на спрат, остали у поткровљу.
Потребно је понети постељину или врећу за спавање. Пре напуштања дома планинари су дужни да очисте за собом и да оставе дом у затеченом и уредном стању.
ТРОШКОВИ: Око 4800 динара, трошкови обухватају превоз, таксу за НП Проклетије, смештај у дому и трошкови возача.

У случају да дом не буде расположив цена ће се кориговати (трошкови смештаја у дому су нешто мањи од 900 динара по учеснику) и урачунати су у трошкове.

Уплата је на састанцима Друштва код водича или на текући рачун. Код пријаве уплатити аконтацију од 4800,00 дин.
Постоји могућност корекције цене ако буде мање од 20 учесника или у случају непредвиђених трошкова.
НЕОПХОДНА ОПРЕМА:  Обавезно понети, прибор за личну хигијену, личну карту, планинарске ципеле, кабаницу, капу, рукавице, наочаре за сунце, крему за заштиту од сунца, гамашне, мали ранац за дневну шетњу, качкет или шешир за заштиту од сунца, ручну лампу, фотоапарат, резервне батерије и сл.  
ПРИЈАВЕ И УПЛАТЕ: На састанцима друштва средом у 19.00  попуњавањем пријаве код водича или СМС поруком:
Милан Марковић, 064/842-3054 или Миклош Пот, 064/14-63-585

На планинарским акцијама могу да учествују само познати планинари са одговарајућом кондицијом. Остали могу да бораве у дому и уживају у шетњи у околини дома.

ПРОГРАМ:


Петак, 25.08.2017.
Долазак у дом. Након смештаја и одмора полазак на планинарску акцију: успон на Волушницу (1876 m.н.в), затим наставак туре преко Талијанке (2056 m.н.в) и Попадије (2057 m.н.в) и повратак у дом. Трајање успона до Волушнице је 2-2,5 сата и још додатни сат за Талијанку и Попадију. Повратак 1,5 сат. Све укупно око 5 сати. 
Ко неће, не мора на Талијанку и Попадију, може се директно вратити до дома истим путем.

Субота, 26.08.2017. 
Одлазак превозом до Пепића. Успон до Визиторског језера 1800 (m.н.в), купање и наставак до врха 2211 (m.н.в). Повратак одлазак на Плавско језеро. Преко пута сплава на Плавском језеру налази се етно ресторан са одличном храном. 

Недеља, 27.08.2017. 

Шетња до треће ливаде и назад. Паковање и одлазак до Али Пашиних извора, понора реке Грље и Савиног ока.У повратку пауза у Гусињу или Плаву за ћевапе.

НАПОМЕНА: У случају одустајања аконтација се не враћа

Обавезно понети  планинарску књижицу са важећом маркицом за ову годину, личну карту и оверену здравствену књижицу.

Учесници су дужни да сами уплате путно здравствено осигурање за све дане пута са додатним ризиком планинарења и трошкова спашавања.

Препоручујемо АМС осигурање са спортским доплатком, ДДОР осигурање са доплатком за планинарење, ДДОР Мондиал које обухвата планинарење и спашавање и Wiener осигурање са пакетом који обухвата планинарење и спашавање. Прва два осигурања не покривају трошкове спашававања.

  Свако наступа на сопствену одговорност у складу са правилником ПСС!
Pravila ponašanja planinara!

 planinarski dom

Планинарски дом Бранко Котлајић

Планинарски дом „Бранко Котлајић“ саграђен је 1964. године и у власништву је ПК „Раднички“. Географске координате су – северно 42° 31′ 30,8″ и источно 19° 47′ 27,3″, а дом се налази на висини од 1175 мнв.

Објекат располаже са 20 лежаја у заједничкој спратној спаваоници, а на поткровљу се, у случају потребе, може сместити још 6 планинара. У приземљу се налазе трпезерија (у којој се у случају нужде, може сместити још 4 планинара) и кухиња са текућом водом и посуђем. У трпезарији се налази шпорет на дрва који се користи за грејање и припрему хране. Испод степеништа су спремљена дрва за огрев, чију је утрошену количину потребно надокнадити пре напуштања дома (дрва се налазе у шуми близу дома).

У спаваоници је строго забрањена употреба ватре, због опасности од пожара.


У дому нема струје, постављени су соларни панели ради осветљења лед расветом. Могуће је допунити батерије, као и мобилне телефоне.

У дому нема купатила ни тоалета. Два пољска тоалета су сређена и у употреби, а налазе се у дворишту дома. Туширање је могуће напољу, у задњем делу дома, у импровизованој кабини, а одмах поред је судопера са славином за прање судова.

Спаваоница у дому

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 138 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com