• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ђавоља Варош- Радан планина
Јустинијана Прима(Царичин град), Ђавоља Варош, Парк природе Радан пл. Соколов вис, Лековити извори...

ДАТУМ: 22.-23. септ. 2018
МАРШУТА: Нови Сад -Београд-Бојник-Београд-  Нови Сад
ПРЕВОЗ: Минибус
ВОДИЧ:  Лиценцирани водич , Зоран Шокић, М.Б. 633
ПОЛАЗАК: Субота 04:00 код локомотиве (Железничка станица ) Потребно је доћи најкасније до 03:45 часова.
ПОВРАТАК: Недеља 23.09.2018 до 23.00 часа.
ХРАНА: Субота: Касни ручак, Недеља доручак  УРАЧУНАТИ У ЦЕНУ
СМЕШТАЈ: Приватни у Сијаринској бањи ,  УРАЧУНАТ У ЦЕНУ !
ЦЕНА: 5700 дин.У цену је урачунат пут око1000км. Путарине, Улазак у Царичин град, преноћиште, два оброка, организациони трошкови, смештај и храна возача, израда пратеће документације... Уплата је на састанцима Друштва код водича Зорана Шокића. Код пријаве уплатити аконтацију од 3000 дин. У цену не улази улазница за Ђавољу Варош као и лични трошкови.
НЕОПХОДНА ОПРЕМА: Обавезно понети,довољно воде,  прибор за личну хигијену,планинарску књижицу,  личну карту, планинарске ципеле, кабаницу, штапове, капу,Фото-апарат, резервне батерије, рукавице, камашне,
ПРИЈАВЕ И УПЛАТЕ: На састанцима друштва средом у 19.00 попуњавањем пријаве код водича : 
Зоран Шокић М.Б. 633, 064/274-55-11 до 01. Септ. 2018
ПРОГРАМ: Стаза креће са Гајтанских врата ка Ђаволјој вароши и део Топличке трансверзале. Полазна тачка је село горњи гајтан 1165 мнв. Изнад ког се простире превој Гајтанска врата. Четири километра даље је Соколов Вис 1370 мнв. До кога води благи успон . Са највише тачке поглед се широко пружа на зелену оазу са мноштвом пашњака, брежуљака и висова. На видиковцу су пронађене цигле из римског периода. Код Гајтанских врата до Соколовог виса се стиже војним путем . На око 4 км. Кроз пејзаже  Нетакнуте природе делимично војним путем , а делимично шумским стазама налази се село Ђаке, које се простире на 920 мнв. Од села Ђаке на неких 3 км. Налази се улаз у Ђавољу Варош . Стаза је укупно дуга 20 км.  Ко не жели толико да пешачи може уживати у локалној шетњи много мање захтевној у непосредној близини.По завршетку шетње идемо на ручак у ресторан ( улази у цену). Сутра дан после доручка (улази у цену) крећемо у шетњу  источном страном планине Радан стазом здравља( око 3 сата )  и стижемо до Царичиног града (Јустинијана Прима).(улази у цену)  Ако нам време дозволи обићи ћемо још једну стазу у договору са локалним водичем. У колико буде времена идемо на заједнички ручак,  затим полазак у Нови Сад.Водич задржава право измене плана.
НАПОМЕНА: У случају одустајања аконтација се не враћа.    
Обавезно понети планинарску картицу са важећом маркицом за ову годину, личну карту и оверену здравствену књижицу.
 
Обавезно понети добро расположење :)
Планинарски поздрав :Леп поглед и  сигуран корак.

Свако наступа на сопствену одговорност у складу са правилником ПСС!

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 130 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com