• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Волујак (Велика Власуља),  Биоч (врх Велики Витао),
Лебршник (врх Кук 1860 m н.в.),
10.-13. август 2017. год. (четвртак-недеља)
пријава на 064/842-3054, више детаља испод

  

О Волујку
Највиши врх Велика Власуља
Волујак је, као и суседне планине Биоч, Власуља и Лебршник, изван су домашаја обичних планинара. Планинари који нису походили ове планине сиромашнији су и прикраћени за ненадмашне и јединствене љепоте. Запоставили су једно исконско царство... Камо год смо бацили поглед — све је нов доживљај. Очи су нам већ уморне од тих неизмјерних видика. Засићени смо видиком толиких пејзажа. Но то је сам тренутно. Волујаче, поново ћемо ти доћи у походе. (Бешировић: Поглед с Волујака, стр. 102,103). Лепо, необично и несвакидашње опчине, занесу до те мере да на крају заморе, али тај умор није онај прави, и он је овде друкчији.

О Биочу
Највиши врх Велики Витао
Нема наше високе и стеновите планине, која је тако фантастична и скоро неверо- ватна, да се може поредити са Дурмитором или Проклетијама, а даје уједно тако мало посећена планина, чак планинарима недовољно позната, као што је то случај са Биочем. Томе доприноси чињеница да овде, на путу ка врховима, није увек могуће наћи воде, а да уједно било који правац на Биочу захтева целодневну акцију. Без обзира на то, планинар који једном крене биочким стазама и врховима, већ код силаска са планине има жељу да се тамо што рре поново нађе, јер то је оно што планинар тражи и где себе проналази.

akcija je popunjena, možete se prijaviti samo kao rezerva u slučaju da neko otkaže

Program u pdf formatu možete preuzeti ovde.

Program Slovacka 2017 Naftas Page 1

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com